Bel ons: 073-59 929 49

Joomla Template

Nooit stil staan…….


Ik mag van mijzelf wel zeggen dat ik een ouwe rot in het vak ben, 20 jaar is best lang toch? In die jaren, ben ik toch zeker meerdere keren per jaar de “schoolbankjes” in gedoken. Want ….. ook in de hondenhaarmode verandert er regelmatig wel wat. Zijn het niet de modellen bij de rashonden, of de nieuwe soorten ( bv de Doodle’s) dan zijn het wel de gereedschappen en de verschillende nieuwe technieken die het werk in de loop der jaren voor ons als trimmers makkelijker en handiger hebben gemaakt. Ik moet toegeven dat het natuurlijk ontzettend raar klinkt wanneer u van mij of mijn collega’s te horen krijgt om, bij bepaalde vachten, uw hond zo min mogelijk te borstelen!! Ja, echt waar……. (en dat was 20 jaar geleden dus wel anders, borstelen en ontwollen moesten we tot je ‘n ons woog!) Wat dan wel, zult u zeggen? Dat is het geheim van de smid, zullen wij dan zeggen! Nee hoor, geheimen hebben we niet, maar omdat het voor iedere vachtsoort weer anders is, leggen wij u dat heel graag persoonlijk uit. En daar zit nu net het verschil……..tussen die “ouwe” vakidioot en degene die ooit bedacht dat het wel leuk zou zijn om hondjes te gaan knippen! Tis een VAK he………
Advies? Vragen? Bel of loop binnen! Wij helpen u echt heel graag.

Joomla Template

December alweer…….lijkt wel of 2016 is omgevlogen! Een maand waarin men veelal terug kijkt naar het afgelopen jaar en vooruit kijkt naar het nieuwe jaar. Voor ons was 2016 een mooi jaar, in maart vierde wij ons 20 jarig bestaan, in april behaalde Joyce haar diploma voor het hondentoiletteerbedrijf aan het H.K.I. te Bunnik en afgelopen oktober is Kimberly ons team komen versterken, voor vele al langere tijd een vertrouwd gezicht omdat ze al een paar jaar haar stage plaats bij ons had. In oktober wist ook zij haar diploma te bemachtigen in Bunnik waardoor er 3 erkende diploma’s in onze trimsalon aan de muur prijken. In het voor en najaar hebben heel veel cursisten van onze hondenschool een leerzame periode mogen afsluiten met een diploma. We hebben een gezellige drukte gehad in het pension en de dagopvang, met alleen maar leuke gasten! Ennnnn…… in 2017 zal Joyce ons even een paar maandjes verlaten, om begin april een gezonde zoon op de wereld te mogen zetten, mooie berichten toch?

Dan rest ons u alle hele mooie en gezellige feestdagen toe te wensen en u en uw viervoeters te bedanken voor het afgelopen jaar! Dirk en Annemarie hopen u in 2017 wederom te mogen verwelkomen!! Maak er een beestachtig mooi 2017 van!!

Joomla Template

Hond in de auto……..

Veel van onze trouwe viervoeters reizen regelmatig mee in de auto. Naar het bos, de dierenarts, de hondenschool of naar de trimsalon.
In Nederland, kent men geen expliciete wetgeving hoe je een gezelschapsdier ( lees= hond of kat) in de auto moet vervoeren. Wel vertelt de Wegenverkeerswet dat u niets mag doen dat gevaar op de weg of hinder kan veroorzaken.
Letterlijk zegt deze wet: Artikel 5= Het is eenieder verboden zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt of kan worden veroorzaakt of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd!
Dusss……… als u uw huisdier op een onveilige manier vervoert en er ontstaat een ongeluk of hinder voor andere weggebruikers, kunt u WEL aansprakelijk worden gesteld!
Hoe vervoer ik mijn hond veilig?
Vooral zowel grote als kleine honden is een vervoersmand/bench of reiskennel sterk aan te bevelen! Zet deze dwars op de rijrichting in de laadruimte (bij de grotere honden) of achter de bijrijdersstoel op de grond (voor de kleinere hondjes).
Ook zijn er bij de dierenspeciaalzaken speciale autogordels voor de hond verkrijgbaar.
De hond los in de auto vervoeren, is ten alle tijden erg gevaarlijk (ook als Rakker altijd keurig blijft zitten!)!
Want een ongeluk(je) zit nu eenmaal in een klein hoekje.

Een prachtige nazomer met veel veilige kilometers toegewenst!

Joomla Template

KAPPER VERSUS KAPPER

Soms krijgen we de vraag waarom het meer kost om de hond te laten knippen/plukken/effileren enz enz dan onze eigen bezoek aan de kapper…….
Nou daar komt ie:

  1. uw kapper wast en reinigt uw achterwerk niet
  2. u gaat niet 8 weken lang zonder uw haar te wassen of te borstelen de deur uit
  3. uw kapper geeft u geen sanitaire trim
  4. uw kapper maakt uw oren niet schoon
  5. uw kapper maakt uw vieze ooghoeken niet schoon
  6. u zit stil voor uw kapper
  7. u krijgt geen manicure of pedicure
  8. uw kapper wast en knipt alleen uw haren op uw hoofd
  9. u bijt of bekrast uw kapper niet
  10. de kans dat u op uw kapper poept is erg klein

En als laatste ( en niet de minst belangrijkste!) wij moeten 21% BTW afdragen aan de fiscus en uw kapper maar 6%..........
Maak er een mooie herfstmaand van!

Joomla Template

(LEKKER) KORT

Iedere zomer wanneer de temperaturen stijgen krijgen we van verschillende baasjes de vraag of we de hond niet heeelllll kort / cq willen scheren, want “Rakker” heeft het zooo warm. Veel mensen met een bv Berner Sennen, Golden Retriever en aanverwante rassen met bijbehorende vacht denken dat dan het “hitte” probleem dan is opgelost….. Helaas, zo werkt het niet, sterker nog we maken het probleem alleen maar groter!
Het lichaam van een hond of kat moet een constante temperatuur hebben tussen de 38 en 39 graden (afhankelijk van de grootte van het dier) De dekharen, de onderwol en de onderhuid (met vetcellen) vormen samen de isolerende factor. In ieder seizoen moet de lichaamstemperatuur constant blijven, dat geldt dus voor zowel een winterwandeling bij -15 C als een uur later voor de kachel bij +25 C. En ook in de zomer, liggend in de hete zon , binnenin het hondenlijf blijft het steeds 38 tot 39 C.
De vacht is ‘slechts’een onderdeel van de isolatie, maar wel een heel belangrijk deel. Wij vergelijken het hier altijd met een thermoskan, in de winter houdt hij de chocolademelk warm, in de zomer de limonade koud! Zou je de dranken in een gewone fles doen, koelt de chocolademelk af en wordt de limonade warm. Ook werkt de vacht als een parasol, de zonnestraling kan niet meteen de zongevoelige huid bereiken.
Wat voor ons nog een grote reden is om niet de tondeuse op een vacht te zetten is de veranderde vachtstructuur! Kijk maar eens naar de foto’s hieronder….
Een gediplomeerde, deskundige hondentrimster zal u altijd goed informeren en samen naar een passende oplossing zoeken! Fijne zomer!